Boka Kurs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Väsby Simsällskap
Väsby simsällskap i korthet
SIMNING är inte bara den enda riktigt livsviktiga sporten. Den ger också sina utövare möjligheter, som få andra sporter. Viktigast är ett fint kamratskap, där pojkar och flickor är kompisar på ett naturligt och spontant sätt. Man leker i vattnet, tränar, tävlar och har kul tillsammans. Inte var för sig som i många andra idrotter. Den rätt tuffa träningen när man blir lite äldre ger också målmedvetenhet, som man har nytta av utanför simningen. I skolan till exempel. Det finns undersökningar, som visar, att simmare ofta klarar skolan på ett utmärkt sätt. Det övergripande målet för Väsby SS är därför, att erbjuda barn och ungdomar möjlighet att lära sig simma och en lustfylld och meningsfull fritidssysselsättning, som de har nytta av längre fram i livet. Vi vill självklart också, att de blir duktiga simmare. Ambitionen må sedan vara, att klara sig i vatten, tävla med sig själv eller mot kompisarna i klubben eller mot andra klubbar.

Under de senaste åren, har Väsby SS simmare haft stora framgångar och klubben har etablerat sig, som en av Sveriges bästa på SM-tävlingar. Våra simmare har flera medaljer i guld, silver och brons på såväl senior- som junior och ungdomsnivå. Sammantaget över alla Svenska mästerskapstävlingar tillhör Väsby SS sedan flera år de 20 bästa klubbarna i landet. Flera av våra simmare är landslagssimmare och har deltagit i såväl EM som VM och OS vid flera tillfällen. Sedan 2004 har vi också en individuell världsmästare på 200 m frisim i Josefin Lillhage.

Väsby Simsällskap BILDADES 1964. Simverksamhet hade dock förekommit tidigare inom kommunen men då inom Väsby IK. Idag har vi c:a 1600 medlemmar. Klubben bedriver träning i Vilundabadet där även vi bedriver babysim, simlekskola, simskola och motionsverksamhet. Sommartid driver klubben kvartersbadet Hasselbadet.

Klubben har som MÅL för verksamheten, att verka för simkunnigheten och simsportens utbredning samt att verka för god kamratanda och respekt för människors lika värde.


Väsby SS bedriver såväl motions -och breddinriktad som prestationsorienterad verksamhet. Verksamheten riktar sig i huvudsak till barn och ungdom samt familjeaktiviteter i vatten.
Väsby SS satsar på bredd i simning men skall också kunna ta hand om elitsimmare på landslagsnivå.
Gemensamt för alla i Väsby SS är att det skall vara roligt med vatten.

 
Våra samarbetspartners