SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Väsby Simsällskap

VÄLKOMMEN TILL VÄSBY SIMSÄLLSKAPS HEMSIDA!

Väsby Simsällskap bildades 1964. Idag har vi c:a 1800 medlemmar. Klubben bedriver träning i Vilundabadet där även vi bedriver babysim, simlekskola, simskola och motionsverksamhet. Sommartid driver klubben kvartersbadet Hasselbadet.

Väsby Simsällskap har som mål att verka för simkunnigheten och simsportens utbredning samt att verka för god kamratanda och respekt för människors lika värde.
Väsby SS bedriver såväl motions -och breddinriktad som prestationsorienterad verksamhet. Verksamheten riktar sig i huvudsak till barn och ungdom samt familjeaktiviteter i vatten.


Gemensamt för alla i Väsby SS är att det skall vara roligt med vatten.

 

Klicka här för att boka in dig till simskolan!

Tankar från en simmarförälder
2021-09-13 21:08

Egentligen ville vi bara att de skulle lära sig att simma. För att det kändes säkert och tryggt och viktigt. De lärde sig att hoppa från bassängkanten, att doppa huvudet och till sist även att simma. Frisim, bröstsim, ryggsim. Ja, och till och med fjärilssim.

 

Simskolan tog slut och de fortsatte simma av bara farten. De var fiskar och hajar och simmade i teknikgrupper och medleygrupper. Vi skjutsade och fixade mellis. Vissa middagar fick bli i simhallen när den ena åt medan den andra simmade och tvärtom.

 

En dag frågade en annan förälder om jag kunde hjälpa till att koka kaffe och sälja fika på klubbmästerskapet. Det lät inte så farligt, så jag gjorde det. Och det var inte farligt, det var kul! Jag började hjälpa till lite i klubbshopen. Och hjälpa till på tävlingar. Lärde känna massa människor. Föräldrar som hade varit med längre än jag och som kunde komma med råd när dotterns baddräkt skavde, berätta vad SumSim var för något, ge tips på bra mellis att ta med till skolan innan simningen och dela skjutsningar till simhallen med.

 

Jag vet inte vad jag trodde innan, men jag hade inte förstått min roll och mitt ansvar som förälder till barn i klubben. Jag lärde mig att för att genomföra en simtävling behövs det föräldrar. MÅNGA föräldrar. En tävlingshelg behövs det 25-30 föräldrar per pass, alltså över 100 föräldrar en tävlingshelg om ingen ska behöva jobba en hel helg.

 

Ja, klubben har anställda. Men det är bara en handfull och deras jobb är att träna våra barn i simning. Shopen drivs av föräldrar (just nu bara två), tävlingar bemannas av föräldrar, styrelsen består av föräldrar. Föräldrar som alla har heltidsjobb, barn i andra aktiviteter och egna fritidsintressen. Det är därför vi behöver hjälpas åt.

 

Vi säljer inte kakor, strumpor, kalsonger och lotter, men vi ger av vår TID för att våra barn ska ha möjligheten att tävla och mäta sina krafter mot andra och för att klubben ska få in pengar. Pengar som går till våra barn och deras utveckling som människor och simmare.

 

Jag heter Christina och är mamma till två barn som simmar i Väsby Simsällskap. Gör mig sällskap och hugg i när Väsby ordnar tävling.

 

Under hösten har vi Svenska Simspelen (24-26 september) där det behövs funktionärer, fikaansvariga mm. Detsamma gäller NM (Nordiska Mästerskapen 3-5 december) och KM (Klubbmästerskapen 16 december).

 

Kontaktuppgifter:

Föräldrasektionen – Pia Frödeberg -  piaogustav.simma@hotmail.com

Funktionärsansvarig; Helena Melander -  helena.ac.melander@gmail.com

 

 

Bokning för Period 2 i simskolan öppnar 12/10 kl 08.00!
2021-09-07 08:38

Vi öppnar bokningen för period 2 HT 2021 (v42-2) för allmännheten 12/10 kl 08.00. 

 

Period 1 är nu stängd.

 

För er som simmar i pågående period öppnar prioriterade bokningen 11/10.

 

Välkomna när vi öppnar bokningen!

 

Funktionärsutbildning
2021-08-25 09:52

Nu är det dags för funktionärsutbildning!

 

Utbildningen genomförs med Teori  lördagen den 11 september kl. 9-16 i köket på kansliet och simhallspraktik torsdag den den 23 september kl. 18-19 i simhallen.

 

Anmäl dig till:

Funktionärsansvarig Helena Melander helena.ac.melander@gmail.com

 

Vi kommer ha ett till utbildningstillfälle längre fram i höst, återkommer om datum.

 

Varmt välkomnen!

MASTERS/SIMFYS
2021-08-20 13:40

Masters och Simfys är en grupp för vuxna som riktar sig mot vuxna med simmarbakgrund, vältränade triatleter, swimrunners, öppet vatten-simmare eller för simidrottare som har slutat simma och vill prova på igen. Det har ingen betydelse om du har tävlingssimmat tidigare eller ej. Det är en grupp för dig som vill simma för kondition och hälsa eller för att delta i masterstävlingar. 

 

Ni tränar fyra gånger i vecka varav tre är med tränare.

Tisdag 06.30-07.30

Fredag 06.30-07.30 (träna själv)

Fredag 20.00-21.00

Söndag 08.00-09.00

 

Om du inte når upp till kraven men vill fortsätta utveckla din simteknik ytterligare, erbjuder vi crawlkurser och crawl fortsättnings kurs som kanske passar bättre. 

 

VUXEN CRAWL
2021-08-11 12:01

Vi har platser kvar i våra Crawlgrupper för vuxna. Ta en titt på hemsidan under vuxensim och se om detta kan var någon för dig!

Nyheter från våra grupper
Superhaj 1, 01/11 16:19 
Superhaj 2, 01/11 16:18 
Maneterna, 01/11 15:59 
Pingvinen Guld, 01/11 15:05 
 
Våra sponsorer
Vi är en del av...