Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Väsby Simsällskap

VÄLKOMMEN TILL VÄSBY SIMSÄLLSKAPS HEMSIDA!

Väsby Simsällskap bildades 1964. Idag har vi c:a 1800 medlemmar. Klubben bedriver träning i Vilundabadet där även vi bedriver babysim, simlekskola, simskola och motionsverksamhet. Sommartid driver klubben kvartersbadet Hasselbadet.

Väsby Simsällskap har som mål att verka för simkunnigheten och simsportens utbredning samt att verka för god kamratanda och respekt för människors lika värde.
Väsby SS bedriver såväl motions -och breddinriktad som prestationsorienterad verksamhet. Verksamheten riktar sig i huvudsak till barn och ungdom samt familjeaktiviteter i vatten.


Gemensamt för alla i Väsby SS är att det skall vara roligt med vatten.

 

Klicka här för att boka in dig till simskolan!
INGEN SIMSKOLA VECKA 15
2020-04-05 14:29
Hej,

Ingen simskola vecka 15 pga. Påsklov.
Vi kör igen från onsdag vecka 16. 
Vi önskar alla en härlig påsk!

VSS SHOPEN HAR NYA ÖPPETTIDER PÅ SKÄRTORSDAGEN
2020-03-31 15:18
Hej, 

VSS Shopen har öppet 17.00-18.30 på Skärtorsdagen 9/4.
Välkomna!!!
Uppdatering om verksamheten
2020-03-28 17:01

Regeringen meddelade under fredagen att man tagit beslut om ett förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Förbudet träder i kraft söndagen den 29 mars och gäller tills vidare. För idrotten innebär regeringens beslut, i stort, att alla tävlingar och uppvisningar som samlar 50 eller fler personer på samma plats vid samma tidpunkt är förbjudna. Förbudet gäller däremot inte träningsverksamhet i en förening, för dess medlemmar.

Exempelvis privata fester, företagsevenemang, bibliotek, simhallar och liknande berörs inte av förslaget, och inte heller skolor. Förbudet gäller inte heller för dem som vistas i större folksamlingar på till exempel allmänna färdmedel, torg, köpcenter och liknande.

För arrangemang som inte omfattas av förordningen avser Folkhälsomyndigheten dessutom att utarbeta allmänna råd, det vill säga generella rekommendationer, till skydd mot smittspridningen. De allmänna råden väntas vara klara under vecka 14.


Tänk på följande när du deltar i vår träningsverksamhet:

  • Stanna hemma när du är sjuk. Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hostaeller feber ska du låta bli att träffa andra människor. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten. Smittämnen fastnar lätt på händerna, tvätta därför händerna ofta och i minst 20 sekunder. Använd handsprit när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk så hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer och föremål du rör vid. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.
  • Undvika att röra ögon, näsa och mun. Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun.
  • Handsprit – om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit medminst 60 % alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.

Upplands Väsby Kommun meddelar följande:
Städningen i idrottslokalerna fokuseras extra på desinfektion av ytor som många har kontakt
med, exempelvis handtag, kranar, knappar, ledstänger etc. Det ska också finnas tvål på alla toaletter.


Medley informerar om följande:
På Medley följer vi de regler som sedan tidigare finns uppsatta kring desinficering av bassängvatten med klor. Information från Svenska Badbranschen gör gällande att klormängderna i våra bassänger är tillräckliga för att döda både virus och bakterier, så även Covid-19.
Mer information om Medleys städrutiner finns på deras hemsida.


Vi håller oss uppdaterade när det kommer ny information från Folkhälsomyndigheten, Upplands Väsby Kommun, Riksidrottsförbundet, Svenska Simförbundet och Medley.


Ta hand om varandra!


Texten är sammanställd utifrån information från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet, Medley och Upplands Väsby Kommun. 

Uppdaterade listor!
2020-03-20 14:34
Nu finns det uppdaterade klubbrekord, åldersgruppsrekord och 10-bästa-listor under fliken Tävlingssimning/Klubbrekord! Klicka HÄR för att komma direkt till listorna.

Nyheter från våra grupper
Shopen, 29/10 06:32 
Shopen, 31/05 14:30 
Funktionärer, 07/03 10:31 
Funktionärer, 12/12 13:29 
 
Våra sponsorer
AQUA