Boka Kurs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Väsby Simsällskap
INFORMATION OM SIMSKOLAN

Hej!

 

Under sommaren håller vi följande simskola.

 
Intensivsimskola Vilundabadet läs mer här
Vecka 25 : Måndag-Fredag 17-20 juni (4 tillfällen)
Vecka 26 : Måndag-Fredag 24-28 (5 tillfällen)
eller
Vecka 32 : Tisdag-Fredag  5-9 augusti (5 tillfällen)
Vecka 33 : Måndag-Torsdag  augusti 12-15 (4 tillfällen)
 

Simkollo

Datum: 17-19 juni 2024(måndag-onsdag) läs mera här

 

Simskola i sjö vid Kairobadet

Datum: 1-5 juli 2024 anordnar vi en simskola utomhus i Mälaren vid Kairobadet. Läs mera här.

 

 

HT 2024 PERIOD 1 HÖSTENS FÖRSTA SIMPERIOD

Bokningen öppnar den 27 MAJ kl 08.00 för prio (de som simmar i period 4) och 28 MAJ kl 08.00 för allmänheten. 

Schema

(små ändringar kan förekomma)

Vi startar P1 HT24 vecka 32 med lördagsgrupperna 17/8, söndagsgrupperna 18/8, måndagsgrupperna 19/8, tisdagsgrupperna 20/8, onsdagsgrupperna 21/8, torsdagsgrupperna 22/8, fredagsgrupperna 23/8. 

Vi har ingen simskola 21-22 september (lördag och söndag) pga simtävlingar.

 

ALLMÄN INFORMATION OM SIMSKOLAN

 

Vi bedriver simskola under hela året. Vi har dock uppehåll under jullovet och sommarlovet men kör istället intensivsimskola under några veckor.

 

Simskolan är fördelad på 4 perioder på ett år, man kan gå med under vilken period man så önskar. Varje period är 9 tillfällen om 30-40 minuter beroende på vilken nivå av grupp. Vid sista lektionstillfället då det är avslutning, har barnen uppvisning för föräldrar samt att alla får diplom och man kan köpa simmärken.

 

Det är bra om ni laddar ner appen "Sportadmin" (vit symbol med grön bakgrund) där ni kan följa barnens utveckling och se vilka mål och kriterier/utmärkelser som de uppfyllt under periodens gång.

 

Varje elev i simskolan får ett inpasseringsband som gäller 9 veckors perioden och där man får får bada varje dag och det kostar 100kr.

En medlemsavgift på 250kr betalas årligen till VSS och en avgift på 15kr till Svenska Simförbundet (kalender år).

 

För mera information om priser för simskolegrupperna klicka här.

 

Simskolans perioder startar på hösten efter sommarlovet, se nedan:

 

Första perioden startar i augusti och pågår till oktober.

Andra perioden varar från oktober till januari (med uppehåll vid jul och nyår).

Tredje perioden startar i januari och pågår till mars.

Fjärde perioden börjar i mars och slutar i juni.

Intensivsimskolan håller vi efter skolavslutningen på sommaren och innan skolstart på hösten.

 

Det är vanligtvis ingen simskola på röda dagar eller på skolloven. 

 

Vi jobbar efter Simlinjen från Svensk Simidrott.
Klicka här för att se hur vi tänker kring simskola och simundervisning.

 

Har ni frågor går det bra att maila till simskolan@vss.se
Alla frågor angående Superhajen mailas till aw@vss.se
 
Återbad finns bara vid eventuella fel på bassängen då lektionen blivit inställd. Vi kan ej erbjuda återbad vid missade tillfällen.

 

ATT TÄNKA PÅ I SIMSKOLAN

  • Barn under 12 år kan inte vistas inne i simhallen utan målsman. Alla föräldrar följer med sina barn till omklädningsrummet, lämnar och hämtar sina barn hos simläraren. Under lektionstid ber vi att föräldrarna sitter ute vid de blå borden i stora hallen eller vid kafeterian i Medleys entréhall. Ni hämtar barnen hos simläraren. Det går inte att lämna sitt barn tidigare inne hos simläraren och sedan lämna byggnaden för att göra olika ärenden.
  • Föräldrar ska inte vara med inuti poolen under lektions tid (gäller ej Baby- Mini- NPF grupperna) Känner ni att detta är nödvändigt så behöver ni ett medgivande från simskoleansvarig på VSS kansli. Simskolelärarna har inte befogenhet att ge medgivande till detta.
  • Vi använder omklädningsrummen och byter om, duschar och håller det rent och snyggt. Duscha alltid innan simskolan, använd gärna någon slags tvål. Det blir ohygieniskt i poolen om man inte tvättar av tex krämer innan man hoppar i vattnet.
  • Var ute i god tid så att barnen hinner gå på toaletten innan simskolans början. Detta för att det inte ska ske någon liten "olycka" i poolen. Vid "olycka" i poolen så måste den rengöras och det tar ca 2-4 timmar. Båda bassängerna har samma vatten och rengörs från samma pump. Därför stängs båda poolerna av.
  • En simskoleperiod är 9 lektionstillfällen. Återbad blir det bara om vi som förening behöver ställa in en lektion eller stänga poolen pga olika incidenter under pågående periods kursverksamhet. Information skickas då ut till de berörda grupperna.
  • Vi använder inte simglasögon när vi testar de olika momenten i respektive grupp,  pga att det är viktigt att kunna klara sig utan simglasögon och bli vattenvan, men man får självklart ha simglasögon under lektionen. Vi rekommenderar simglasögon från Pingvinen Silver och upp om man vill (inte Baddare och Sköldpaddan för de tränar att bli vana med lite vatten i ögonen.
  • Använd gärna badmössa om du har långt hår så att håret inte kommer i ansiktet eller ögonen eller sätt upp håret i en tofs.
  • Inpasseringsband Varje band är en värdehandling som ni måste ha med er för att komma in genom spärrarna.  Alla kommer få ett band av vår representant som sitter i receptionen vid första tillfället. Ni kvitterar ut bandet och skriver på en blankett som ni får tillbaka när bandet lämnas tillbaka till oss vid periodens slut. Tappar man bort sitt band får man bekosta ett nytt för 150 kr från VSS. Skulle man av någon anledning inte ha med sig sitt band till träningen kan man hyra ett engångsband av Medley för 10 kr, detta görs via receptionen.

 

 

 

 
 
 

 

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Väsby Simsällskap, 12/06 13:51 
Väsby Simsällskap, 11/04 04-11 
Väsby Simsällskap, 05/04 13:49 
Väsby Simsällskap, 19/03 19:02 
 
Våra samarbetspartners