Boka Kurs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Väsby Simsällskap
BABYSIM

Välkommen till babysim!

 

Vi vill ge våra yngsta en grundläggande vattentrygghet och samtidigt erbjuda en skön och mysig stund för barn och förälder tillsammans i vattnet. Genom babysimmet stärks barnens kroppsmedvetenhet och motoriska utveckling och de lär sig hantera och ha respekt för vattnet. Tillsammans med föräldrarna, badar man en gång i veckan. Lektionerna som är 30 min hålls i en varmt tempererad bassäng (32-33°C), under ledning av en babysimsutbildad instruktör.

Babysim kan påbörjas först då barnet är över två månader och  har en läkt navel. Vi rekommenderar dock att barnet är minst tre månader. I babysim sjunger och leker vi fram vattenvana hos barnen. Både ovan och, om så önskas, under vattnet. I våra kurser lär vi barnen att dyka och att ta sig fram i vattnet, med fokus på att de ska tycka om vatten och ha roligt. För att kunna ge detta vet vi av erfarenhet att det krävs tid. Vi har därför lagt upp våra babysimkurser med flera delkurser/steg. Då babysimmets sista nivå avslutats kan vi erbjuda fortsättning i vårt minisim!

En Babysimkurs är uppbyggd på 9 lektionstillfällen. Vi har både nybörjar- och fortsättningskurser F1, F2 och F3 i babysim. Diplom delas ut vid sista lektionstillfället.

 

Nybörjare

Babysim Nybörjare är vår allra första grupp för bebisar som vill simma.

För att börja krävs att barnen är minst 3 månader och har läkt navel.

Här övar vi vattenvana, olika grepp (mage,rygg) & introducerar dyket för de som vill!

 

Fortsättning 1

Här börjar de som tidigare gått nybörjarkursen.

Vi vidareutvecklar övningarna ni lärt er tidigare & anpassar självklart övningarna efter barnens erfarenhet & vattenvana.

 

Fortsättning 2/3

Här börjar de som tidigare gått Nybörjare & Fortsättning 1

Här blir det möjligt att utöva mer avancerade övningar.

Självhjälpsövningar

Greppövningar & självklart anpassar vi övningarna efter barnens erfarenhet & vattenvana.

 

Miniplask

Miniplask är för lite äldre barn som är 10 mån-2 år.

Vi fokuserar mycket vattenvana. Barnen får lära sig att ta sig fram en sträcka i vattnet både över och under ytan. Vi övar på vattensäkerhet såsom att lära barnen att greppa tag och kunna hålla sig ovanför vattenytan,  rotera från magläge till flytläge. Barnen får också öva på självräddningsdyk. Inga förkunskaper krävs.

 

Kostnaden är 1750kr.

 

Det är viktigt att komma ihåg att:
• babysim alltid sker på barnets villkor
• det är barnets nyfikenhet som motiverar att prova nya övningar 
• det är barnets humör som bestämmer hur länge man badar 
• man skall aldrig tvinga barnet att göra något som det inte tycker om
• babysim får inte på något vis bli en fråga om prestation eller tävling mellan föräldrarna

 

Vi arrangerar fotograferingstillfällen under kursens gång.

 

Förberedelser hemma 

Första badbesöket innebär många nya intryck. Förslagsvis förbereder ni ert barn hemma innan babysimmet genom att bada i badbalja eller badkar. Sänk successivt badtemperaturen till 33°C så att barnet trivs i den temperaturen när ni kommer till oss. Det är också bra om ni kan vänja barnet vid lite vatten i ansiktet. Iaktta hela tiden hur barnet reagerar så att det inte blir obehagligt. (Skulle barnet få i sig lite vatten och börja hosta är det inte farligt.) Vänta med att doppa barnet helt under vatten, det gör vi tillsammans.

 

Kläder och ombyte

Det finns två typer av badblöjor, engångs och en som man kan tvätta och använda flera gånger. Blöjor finns att köpa i shopen på Medley. Man kan ha en badbyxa ovanpå men detta är inte nödvändigt.

Det finns skötbäddar att låna i omklädningsrummen.

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Väsby Simsällskap, 12/06 13:51 
Väsby Simsällskap, 11/04 04-11 
Väsby Simsällskap, 05/04 13:49 
Väsby Simsällskap, 19/03 19:02 
 
Våra samarbetspartners