SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Väsby Simsällskap

Skolsim
Bakgrund

Hösten 2004 startades pilotprojektet Vattenprovet, ett samarbete mellan Upplands Väsby kommun, Svenska Simförbundet och Väsby Simsällskap.
Syftet var att öka simkunnigheten – inte bara i vår egen kommun utan i hela landet.
Hittills har 50-talet kommuner genomfört sina egna Vattenprov. Även namnet Vattenprovet skapades här i Upplands Väsby liksom formen på Vattenprovs-märket.
Till grund för Vattenprovet ligger de nordiska simförbundens och livräddningssällskapen definition av simkunnighet. Enligt den skall man kunna falla i på djupt vatten och sedan simma 200 meter varav 50 på rygg. Det målet satte vi för årskurserna 4-5 när kampanjen startade. För årskurs 3 krävdes att man klarade halva distansen, vilket motsvaras av märket Bronshajen.

Genomförande

Alla elevers simkunnighet i årskurs 3-9 testas av en gång per läsår. De elever som inte uppnår målet i respektive årskurs kallas till simskola. Simskolan genomförs vid 10 tillfällen á 40 minuter. Om någon av eleverna uppnår målet under simskolans gång behöver de inte komma tillbaka. Målet med simskolan är att uppnå 100% simkunnighet för kommunens elever.Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Väsby Simsällskap, 01/02 12:32 
Väsby Simsällskap, 25/01 14:34 
Väsby Simsällskap, 06/12 13:39 
Väsby Simsällskap, 27/09 12:34 
Väsby Simsällskap, 14/09 09-14 
 
Våra sponsorer
Vi är en del av...