SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Väsby Simsällskap

SIMSKOLEVERKSAMHET
Bakgrund och målsättningar  

Väsby Simsällskap har bedrivit simskola sedan 1993. Vår uppgift är att tillgodose främst barns och ungdomars behov av vattenverksamhet och simning, samt att under lekfulla former utveckla deras vattenvana och simkunnighet. 1996 tog Väsby Simsällskap över ansvaret för driften av Väsbybadet. Simskoleverksamheten i klubben utvecklades till att omfatta ett i princip komplett utbud av vattenverksamhet för barn och ungdomar.

Under hösten 2009 flyttade verksamheten över till det nybyggda Vilundabadets två undervisningsbassänger. På vardagsförmiddagar bedriver Väsby Simsällskap simundervisning för kommunens sexåringar och på eftermiddagar, kvällar och helger bedrivs simskoleverksamhet efter Väsby Simsällskaps simskolestruktur.

Våra simskolor har ett mycket gott rykte för sin höga kvalitet! Dess popularitet har ständigt ökat under årens lopp vilket lett till att allt fler föräldrar vill att deras barn skall lära sig simma hos Väsby Simsällskap.


Struktur och upplägg

Väsby simsällskap bedriver simundervisning enligt Simlinjen och har varit certifierade 2012 och 2013 av Svenska Simförbundet.

From 2014 så har Svenska  simförbundet nya riktlinjer, Simlinjen – Svenska simförbundets utvecklingstrappa, vilket Väsby simsällskap följer. Simförbundets Simlinje är en utvecklingstrappa, som pekar på vilka färdigheter man bör sträva efter i olika utvecklingsstadier och på vilket sätt det bör ske. Sammanlagt består den av åtta stadier och ska fungera som ett pedagogiskt verktyg för planeringen av simmarens långsiktiga karriär, oavsett om det gäller elitidrott, motion eller hälsa. Simlinjen har tagits fram utifrån erfarenhet, forskning och framtidsanalys, baserat på internationella modeller. Simskolan följer de två första stegen i trappan, Vattenvana och aktiv start samt Lekfull siminlärning och rörelseglädje.

Att följa nya Simlinjen och att vi varit Certifierade innebär att kvalitets kriterierna för simskolan är uppfyllda gällande antalet barn/ledare, 6 st/1 ledare samt ledarnas utbildnings nivå och att det finns en tydlig röd tråd i verksamheten.

Verksamheten ska kontinuerligt utvärderas för att kunna utvecklas och det ska finnas tydliga mål och kriterier för de olika grupperna som följer svenska Simförbundets simlinje. I simlinjen tränar vi på alla simsätt, Ryggsim, Crawl, Bröstsim och Fjärilsim.

Vi bedriver simskola under hela året förutom under jullovet och under sommarlovet då det är ledigt.

From hösten 2019 så har Simskolan 4 perioder på ett år och en intensivomgång. Varje period har 9 lektionstillfällen. Lektionerna varierar från 30-45 minuter beroende på nivå av grupp. Vid sista lektionstillfället då det är avslutning, har barnen uppvisning för föräldrar samt att de får diplom.


Första perioden startar på hösten efter sommarlovet, se nedan:

Första perioden startar augusti och pågår till oktober.

Andra perioden varar från oktober till januari (med uppehåll vid jul och nyår).

Tredje perioden startar i januari och pågår till slutet av mars.

Fjärde perioden startar i mars och pågår till juni.

Intensivsimskolan pågår under andra delen av juni.


Simskolan Schema för period 2 HT 2019: Klicka här


 
Våra sponsorer
Vi är en del av...