Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Väsby Simsällskap

PÄR GABRIELSSON - VÄSBY SIMSÄLLSKAP
2018-08-31 
Pär Gabrielsson har avlidit

Det är med sorg i hjärtat som vi meddelar att Pär inte är med oss längre. 
Efter en tid av sjukdom avled Pär Gabrielsson hastigt i samband med en tränarkonferens i Norge - i fredags.

Pär har ägnat sitt liv åt simsporten som framgångsrik simtränare på klubbnivå och i simlandslaget. Bl.a var Pär under många år Josefin Lillhages tränare och under decennier huvudtränare och sportchef i Väsby SS.

En brinnande simlåga har slocknat och nära, kära och hela sim- Sverige sörjer djupt.
Du är saknad Pär men du kommer alltid finnas hos oss och du är Väsby SS. 

Begravning:

Begravning sker den 28/9 kl 14.00 i Fresta Kyrka, Upplands Väsby. Efter begravningen träffas de som vill på Kairo. Ljus klädsel. Anmälan sker till Ulrika Sandmark på ulrika.sandmark@svensksimidrott.se eller på telefon 0722 424117


Kondoleanser:

Epoken Pär Gabrielsson är till ända, 

Första gången jag mötte Pär var när mitt äldsta barn ville börja simma. Detta var typ år 1980. Hela vår familj var nere i den övertältade simbassängen i Vilunda. Samtidigt pågick simträning under ledning av en, till synes, ganska slängig yngling. Vi gick fram till ynglingen och frågade hur det gick till om vår då 10-årige son ville börja simma. Svaret kom raskt. ”Får jag se hur han simmar?” Sagt och gjort. I med sonen i bassängen igen och ynglingen, som naturligtvis var Pär, gav godkänt och talade om vilken grupp han skulle börja i och när. Så sonen började simma och efter ett par år började även vår dotter simma i klubben.

Med två simmande barn så kom som ett brev på posten (på den tiden) en förfrågan om att ingå i styrelsen som jag accepterade. Styrelsen på den här tiden drog inte alltid jämnt med huvudtränaren Pär för Pär ville mycket mer än styrelsen skulle man väl kunna säga utan att överdriva. Jag tyckte att Pär var synnerligen kompetent och drivande men inte alltid så diplomatisk med styrelsen vilket ledde till ständiga konflikter mellan Pär och tongivande i styrelsen.

Det var några turbulenta år som ledde till att Pär slutade i klubben och det blev än mer turbulent. Så kunde vi inte ha det tyckte jag och flera med mig. Så jag kontaktade Pär och frågade honom om han kunde tänka sig att komma tillbaka till klubben och vara med att utveckla klubben till något bättre. Med Pärs hjälp fick vi fram ett handlingsprogram för att utveckla Väsby Simsällskap. Handlingsprogrammet godkändes så småningom av styrelsen och förelades vid ett föreningsmöte som också godkände planen.

Nu påbörjades min resa med Pär på allvar. I stort sett hela styrelsen avgick och nya kom in, som ville det handlingsplanen sade. Jag blev ordförande och hade sedan ett fantastiskt utvecklande samarbete med Pär där han stod för simsportkunnande och kreativitet och jag för att manövrera de resurser som behövdes. Även om jag inte kan säga att vi kom varandra nära så hade vi ett nära och utvecklande samarbete för klubbens bästa.

Resten är klubbhistoria. Med Pär som primus motor utvecklades Väsby Simsällskap på ett anmärkningsvärt sätt. Kanske på ett unikt sätt. På 10 år utvecklades Väsby SS från nära noll i simmarsverige till en elitklubb med svenska mästare på rad. Utan Pär hade aldrig detta gått. Pär har gjort en enastående insats för Väsby SS och simidrotten i Sverige. Själv lämnade jag över till andra krafter efter drygt 10 utvecklande år och har sedan andra halvan av nittiotalet bara haft sporadiska kontakter med Pär. Pär fortsatte emellertid oförtrutet mot nya framgångar.

Pärs betydelse för Väsby Simsällskap kan inte överskattas och tragiken blir stor över att Pär drabbades av en så svår sjukdom. Pär hade förtjänat en bättre avslutning av sin idrottsliga karriär.

Tack Pär för många fina år tillsammans under 80- och 90-talen! En epok i Väsby Simsällskaps historia är nu definitivt slut.


Bengt Lundell

Hedersordförande i Väsby SimsällskapVi hörde om Pär och att han tragiskt gick bort i helgen.

I en svår stund vill vi i Täby Sim skicka våra varmaste tankar och kondoleanser till er och till Pärs anhöriga.

 

Vi sörjer en för många välkänd simmarprofil och en mångårig kamrat och kollega som arbetat hårt och gjort mycket för simmarsverige.

 

Med varma och vänliga hälsningar

 

Mats Lennerthson

Klubbchef - Täby Sim


 

Vi i Spårvägen simförening skickar härmed vårt varmaste deltagande i sorgen efter Pärs bortgång.

Det är en stor förlust för svensk simning, vi kommer minnas Per som en stor ledare och inspirerande tränare.

 


Vi nåddes i dag av det sorgliga beskedet att Pär Gabrielsson gått bort.

Svensk simning har mist en av sina största profiler under de senaste decennierna.

Från Turebergs simklubb sänder vi våra varmaste kondoleanser.

Våra tankar går till Pärs närmaste anhöriga och er i Väsby SS.


 

Vi tänker på er i Väsby i dessa dagar. Pär var en viktig person för SK Neptun de senaste åren och vi kan bara tänka oss hur viktig han var för er som människa och eldsjäl för simningen.  

 

Med varma hälsningar

Kristian Svensk

SK NeptunJag får börja med att sända mina kondoleanser då jag hörde om PG:s bortgång idag. 

Mina tankar är med alla er i hans närhet och framförallt er i klubben som jag vet har haft en oerhört nära och familjär relation i många år. 

Allt gott och sänd gärna mina hälsningar till alla i klubben, 

 

/Micke Vi i Järfälla Simsällskap skickar vårt varmaste deltagande i sorgen efter Pär Gabrielssons hastiga bortgång.

Vi i Järfälla kommer minnas Pär som en glad och inspirerande person som har gjort mycket för simmarsverige under en lång tid.

 

Med varma hälsningar från hela Järfälla Simsällskap

 

Per Holm

Ordförande Simsektionen

Järfälla Simsällskap

 
Våra sponsorer
AQUA