Boka Kurs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Väsby Simsällskap
NIU/Elit-gruppen
NIU simning
Marcus Johnsson under Sum-Sim Norrköping 2019. Bild: Peter Wissinger
Nationell idrottsutbildning - simning
 

NIU är en nationell inriktning med tydlig idrottskaraktär. Väsby Nya Gymnasium har en NIU-inriktning mot simning genom ett nära samarbete med VSS (Väsby Simsällskap). Vill du ha en god utbildning och samtidigt elitsatsa på din simning så är NIU på VNG ett bra val för dig. Du kan gå nationell idrottsutbildning samtidigt som du läser på något av våra teoretiska program:

  • Ekonomiprogrammet (EK)
  • Naturvetenskapsprogrammet (NA)
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)
  • Teknikprogrammet (TE)
Individuellt val

Som individuellt val läser du kursen specialidrott 1, 2 och 3. Kursen tränings- och tävlingslära 1 är också en obligatorisk kurs och ligger som utökat program.

 

Ansökan

Du söker till NIU genom Simförbundets webbplats senast 1 december året innan skolstart.

Information om Nationell idrottsutbildning och Riksidrottsgymnasium på Svensk simidrott

I januari samma år som skolstarten på höstterminen blir du kallad till ytterligare uttagning samt målsättningssamtal. Besked om antagning till NIU får du i slutet på januari.

 

Du kan får mer information genom att kontakta NIU-samordnare Mårten Storm på marten.storm@edu.upplandsvasby.se eller simtränare Kevin Lai på kl@vss.se.

 

Det är också viktigt att du söker ditt gymnasieprogram genom Gymnasieantagningen. Detta gör du senast den 15 februari samma år som skolstart. Besked om antagning på gymnasieprogrammet får du i juni. På öppet hus kan du få mer information om skolan samt möjlighet att träffa tränare, simmare och andra elever.

 

På Väsby Nya Gymnasiums hemsida kan du hitta mer information om när nästa öppet hus äger rum. Passar inte datumet? Maila till marten.storm@edu.upplandsvasby.se och be om att få gå en prova-på-dag med våra nuvarande NIU-elever och se hur en dag på VNG ser ut. Dagen börjar med morgonträning 7-9:15 på Vilundabadet, frukost i föreningskansliet och sedan en lärorik dag i skolan. Om du vill kan du även få vara med under eftermiddagsträningen efter skoldagen.

 

Varmt välkommen till Väsby Nya Gymnasium!

 

Klicka HÄR för att komma till Väsby Nya Gymnasiums sida om NIU-inriktningen.

 

 
Våra samarbetspartners