Boka Kurs
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Väsby Simsällskap
MINISIM

Minisim 2-4 år
I minisim är föräldrarna med i vattnet och varje kurs består av nio lektioner á 30 minuter. Förkunskaper krävs inte utan fokus i minisim ligger på att bekanta sig med vatten som element. Målsättningen med våra minisimgrupper är i första hand att utveckla god vattenvana, vilket förenklat kan summeras i att känna trygghet i vattnet och tillit till sin egen förmåga liksom att kunna hoppa ner i vattnet från kanten, doppa huvudet, bubbla med ansiktet under vattnet, glida i magläge med framsträckta armar och ansiktet under vattenytan samt att flyta på rygg.

Fortsättningssteget efter minisim är Baddaren.

Nybörjare 2-3 år
Målet för dessa unga simskolebarn är att de efter kursen ska våga doppa huvudet, hoppa från kanten och bubbla med munnen i vattnet. Detta är också en förlängning av babysimmet och här är barnen omkring 1,5-3 år gamla.

Fortsättning 3-4 år
Detta är minisim för något större barn, 2-4 år, och i likhet med "nybörjargruppen" ligger fokus på att utveckla en grundläggande trygghet och säkerhet i vattnet.

Hur gör jag som förälder?
För att barnet skall ges bästa möjliga förutsättningar att utveckla god vattenvana är det viktigt att du som förälder känner dig förtrogen med hur du ska göra för att bäst stötta ditt barn. Vid olika sim-, glid- och flytövningar bör du försöka hålla ditt barn så lite som möjligt. Vid magläge kan man hålla under bröstkorgen med en hand, vid ryggläge under nacken med en hand (och vid behov även under svanken). Gå alltid framför ditt barn, så att barnet simmar mot dig. Vid hoppövningar gäller också att försöka hålla i sitt barn så lite som möjligt, låt gärna barnet komma under med huvudet. Ta tag i barnet igen när det flyter upp till ytan. Det är en fördel om du som förälder själv doppar huvudet samtidigt med ditt barn när det kommer ner under vattnet. Instruktören på plats besvarar självklart alla frågor och informerar om hur man som förälder beter sig för att på bästa vis stötta sitt barn!

 

 

 

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Väsby Simsällskap, 12/06 13:51 
Väsby Simsällskap, 11/04 04-11 
Väsby Simsällskap, 05/04 13:49 
Väsby Simsällskap, 19/03 19:02 
 
Våra samarbetspartners