SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Väsby Simsällskap

Utmanaren

 

Utmanaren

Utmanarna är ofta den första tävlingen en ung simmare deltar i och den simmas i vår hemmabassäng. Huvudsyfte är att lära barnen tävla och därför är det viktigt att tävlingen blir så lik en ”riktig” tävling som möjligt. För att uppfylla det behövs föräldrar som kan ställa upp som ”utmanarfunktionärer”. Det är kul att få vara delaktig i sina barns aktiviteter  och Utmanaren är en perfekt aktivitet för att börja hjälpa till. Läs mer om det i stycket ”Klocka en utmanare”.
Tack för Er hjälp, utan Er föräldrar kan våra simmare inte tävla!

 

Utmanaren simmas alltid i Vilundabadet och är en nybörjartävling som går ut på att klara testa tävla. För skojs skulle finns även lite olika Stipulationstider.

När en simmare klarat någon tid så kan hen klistra fast en guldstjärna som delas ut på plats.

 

Vi kommer från och med HT-23 införa nya stipulationstider som är uppdelade i flera olika nivåer (Grön, Gul och Röd). En nybörjare startar på gröna nivån och går sedan vidare till gul nivå när hen klarat simsättets guldtid. 

 

Nedan ges det exempel på hur tiderna kan användas:

 

Ex.

 

En simmare kör sin första utmanare och klarar guldtiden på 25m Ryggsim på gröna utmanaren. Vid nästa utmanartillfälle bör simmaren därav simma 50m Ryggsim (Gul nivå). Om simmaren uppnår tex en silvertid på distansen så fortsätter hen att tävla på 50m tills att guldtiden är uppnåd. Slutligen går simmaren vidare till 100m och tävlar där. 

 

För mer erfarna simmare i våra Medley & Ungdomsgrupper finns även röda utmanaren. Tiderna här är lite mer utmanande, men passar bra om Gula utmanaren är för lätt. 

 

OBS! Även fast en simmare klarat guldtiden på tex 50 Ryggsim (Gula utmanaren) så kanske det finns behov att fortsätta öva på 50m igen. Detta kan variera beroende på ålder, erfarenhet och förmåga. För att avgöra vad simmaren bör ställa upp på så har våra tränare för respektive grupp bra koll på vad simmarna klarar av. 

 

 

Klocka en utmanare!

För att Utmanaren ska bli en riktig tävling där barnen får uppleva tävlingskänslan krävs funktionärer. Funktionär (tidtagare) på en Utmanartävling kan vem som helst vara.  På Utmanarna diskvalificeras ingen, utan simmarna ska bara få en tid på sin simmade sträcka. Vi vill att alla föräldrar som har simmare i våra teknikgrupper och uppåt ska vara med och hjälpa till på något sätt. 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Väsby Simsällskap, 11/04 04-11 
Väsby Simsällskap, 05/04 13:49 
Väsby Simsällskap, 02/04 11:17 
Väsby Simsällskap, 18/03 03-18 
Väsby Simsällskap, 06/12 13:39 
Väsby Simsällskap, 27/09 12:34 
 
Våra sponsorer
Vi är en del av...