Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Väsby Simsällskap

BABYSIM

Syftar till att ge våra yngsta en grundläggande vattentrygghet och samtidigt erbjuda en skön och mysig stund för barn och föräldrar tillsammans i vattnet. Genom babysimmet stärks barnens kroppsmedvetenhet och motoriska utveckling och de lär sig hantera och ha respekt för vattnet. Tillsammans med föräldrarna, badar man en gång i veckan. Lektionerna hålls i en varmt tempererad bassäng (32-33°C), under ledning av en babysimsutbildad instruktör.

Babysim kan påbörjas först då barnet är över två månader och  har en läkt navel. Vi rekommenderar dock att barnet är minst tre månader. I babysim sjunger och leker vi fram vattenvana hos barnen. Både ovan och, om så önskas, under vattnet. I våra kurser lär vi barnen att dyka och att ta sig fram i vattnet, med fokus på att de ska tycka om vatten och ha roligt. För att kunna ge detta vet vi av erfarenhet att det krävs tid. Vi har därför lagt upp våra babysimkurser med flera delkurser/steg. Då babysimmets sista nivå avslutats kan vi erbjuda fortsättning i vårt minisim!

En Babysim kurs är uppbyggd på 11 lektionstillfällen och 1 återbad-tillfälle, dit alla i kursen är välkomna oavsett man missat någon gång eller inte, dvs. totalt 12 badtillfällen. Kursen är uppbyggd på detta sätt pga. att:

- ett litet barn blir oftast, oftare sjuk än ett större barn under pågående kurs. Då ska det finnas tillfällen att kunna ta igen och bli instruerad av sin kursledare, de kurstillfällen som man missat.

- om din instruktör blir sjuk under pågående kurs och en annan babysim instruktör inte går att ordna med, kan en simlärare bli ersättare under lektionstillfället.

Även om man har kunnat komma alla åtta gånger så är man välkommen att ta del i det återbadstillfälle som finns. Det passar bra för repetitioner och frågor inför nästa kurs. Båda föräldrarna är välkomna att delta vid varje kurstillfälle. Vi har både nybörjar- och fortsättningskurser i babysim. Diplom delas ut vid sista lektionstillfället.


Det är viktigt att komma ihåg att:
• babysim alltid sker på barnets villkor
• det är barnets nyfikenhet som motiverar att prova nya övningar 
• det är barnets humör som bestämmer hur länge man badar 
• man skall aldrig tvinga barnet att göra något som det inte tycker om
• babysim får inte på något vis bli en fråga om prestation eller tävling mellan föräldrarna


Vi arrangerar fotograferingstillfällen under kursens gång.

Förberedelser hemma 

Första badbesöket innebär många nya intryck. Förslagsvis förbereder ni ert barn hemma innan babysimmet genom att bada i badbalja eller badkar. Sänk successivt badtemperaturen till 33°C så att barnet trivs i den temperaturen när ni kommer till oss. Det är också bra om ni kan vänja barnet vid lite vatten i ansiktet. Iaktta hela tiden hur barnet reagerar så att det inte blir obehagligt. (Skulle barnet få i sig lite vatten och börja hosta är det inte farligt.) Vänta med att doppa barnet helt under vatten, det gör vi tillsammans.

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Väsby Simsällskap, 16/01 13:08 
Väsby Simsällskap, 08/01 14:33 
Väsby Simsällskap, 19/12 14:40 
Väsby Simsällskap, 12/12 14:30 
Väsby Simsällskap, 12/12 14:26 
 
Våra sponsorer
AQUA