Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Väsby Simsällskap

Utmanaren

Utmanarna simmas alltid i Vilundabadet och är en nybörjartävling som går ut på att klara av olika stipulationstider. Alla börjar med att simma 25 meter av de olika simsätten och går sedan vidare till 50 och 100 meter när guldtiderna är uppnådda i respektive simsätt. Tränarna har ett utmanarbevis där avklarade sträckor markeras. Dessa bevis delas ut till simmarna när alla tider är klarade. Alla tävlingsdeltagare får dock ett diplom efter varje Utmanare. 

När guldtiderna på 25 ryggsim, 25 bröstsim och 25 frisim har klarats finns en pokal att köpa. En lite större pokal finns till försäljning då 25 fjärilsim, 50 ryggsim, 50 bröstsim och 50 frisim klarats och ytterligare en större finns när 50 fjärilsim, 100 ryggsim, 100 bröstsim, 100 frisim samt 100 medley är avklarade.

Utmanarna är ofta den första tävlingen en ung simmare deltar i och den simmas i vår hemmabassäng. Huvudsyfte är att lära barnen tävla och därför är det viktigt att tävlingen blir så lik en ”riktig” tävling som möjligt. För att uppfylla det behövs föräldrar som kan ställa upp som ”utmanarfunktionärer”. Det är kul att få vara delaktig i sina barns aktiviteter  och Utmanaren är en perfekt aktivitet för att börja hjälpa till. Läs mer om det i stycket ”Klocka en utmanare”.
Tack för Er hjälp, utan Er föräldrar kan våra simmare inte tävla!


Stipulationstider för Utmanaren 2018-01-30


Klocka en utmanare!

Under året arrangerar VSS ett antal Utmanartävlingar. Detta är interna tävlingar som går ut på att uppnå olika stipulationstider. Utmanarna är första tävlingen i Svenska Simförbundets ”Simlinje” och målet med dem är att våra nybörjare ska få lära sig att det är roligt och spännande att tävla i vatten. För att Utmanarna ska bli riktiga tävlingar där barnen får uppleva tävlingskänslan krävs funktionärer.

Funktionär på en Utmanartävling kan vem som helst vara. Vem som helst som tycker det är roligt att hjälpa till och som kan trycka av en klocka. På Utmanarna diskvalificeras ingen, utan simmarna ska bara få en tid på sin simmade sträcka. Tiden ska sedan skrivas upp i sekretariatet för att barnen efter tävlingen ska kunna få sina prestationer samlade på ett diplom.

Tränarna i Väsby SS 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Väsby Simsällskap, 11/10 10:12 
Väsby Simsällskap, 10/10 14:53 
Väsby Simsällskap, 09/10 15:05 
Väsby Simsällskap, 07/10 20:56 
Väsby Simsällskap, 04/10 16:30 
Väsby Simsällskap, 03/10 13:33 
 
Våra sponsorer
AQUA