SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Väsby Simsällskap

6-års
Kommunen erbjuder alla 6-åringar via förskoleklassen att delta i simskola som arrangeras av Väsby Simsällskap!
Simskolan är på Vilundabadet, Medley Upplands Väsby.
Väsby Simsällskap har bedrivit 6-årssimskola sedan kommunen överlät simskoleverksamheten till klubben för drygt femton år sedan. Vi erbjuder 6-årssimskola för alla kommunens förskoleklasser och vi arbetar med att skapa förutsättningar så barnen får lära sig att ta sig fram i vattnet och uppleva glädjen av att vara vän med vattnet, en grundläggande trygghet och säkerhet baserad på vattenvana.
Simskolan är uppdelad i 10 lektionstillfällen och barnen simmar då två gånger i veckan under en fem-sex veckors period. Lektionerna är 45 minuter långa och innehåller land- och vattenövningar knutna till de olika simsätt som barnen får öva på i simskolan. Vi gör mycket flyt- och glidövningar samt tränar på att hålla balans i vattnet och ta sig fram med hjälp av benspark. Vi tränar även på grunderna i frisim och ryggsim, och vissa grupper hinner även prova på bröstsim. Det är i första hand simskolegruppens vattenvana från kursstart som formar målen för lektionerna och hur mycket barnen lär sig i simskolan.
 
Våra sponsorer
Vi är en del av...